Pozdrav na začátku nového školního roku

Tomáš Grundmann 02. září 2024 v 0:01
Tomáš Grundmann 02. 09. 2024

Milí studenti, vážení rodiče,

mám tu čest Vás přivítat jako nový ředitel školy a zahájit školní rok 2024-2025!

Gymnázium v Plzni na Mikulášském náměstí bylo založeno již v roce 1906. Je to škola s velkou tradicí, skutečnost, že jsem již 17. ředitelem této školy, je zavazující.

Já osobně jsem jejím absolventem, 14 let jsem zde učil matematiku a fyziku, z toho pět let jsem dělal zástupce panu řediteli Josefu Trnečkovi. Měl jsem na starosti řadu projektů (mj. půdní vestavbu školy), jezdil jsem ale také se studenty školy v rámci Středoškolského klubu „na vodu“ i na různé zahraniční expedice.

Posledních 10 let jsem působil jako zástupce ředitelky na Gymnáziu Františka Křižíka. To, že se vracím na Mikulášské gymnázium, je pro mě návratem „domů“.

Rád bych na „naší“ škole zachoval tradici výuky matematiky a přírodních věd, chtěl bych, aby škola byla moderní, přátelská ke svým žákům i okolí. Bude nutné provést změny školních vzdělávacích plánů, zavádět moderní trendy do výuky a rozvíjet jazykové či IT vzdělání.  Chci podporovat učitelské osobnosti a lídry, nadané žáky, pracovat na sociálním a kulturním klimatu školy.  Rád bych obnovil mimoškolní aktivity „vodáckého“ Středoškolského klubu při gymnáziu. Je třeba rozvíjet školu po stránce duchovní i materiální.

Na těchto věcech budeme spolupracovat s naším zřizovatelem – Plzeňským krajem, školskou radou, sdružením rodičů i se Západočeskou univerzitou a dalšími organizacemi.

To vše nezvládnu bez podpory výborných učitelů z této školy, svých zástupců Milana Pěchoučka a Miroslava Radotínského a podpory Vaší.

Těším se na spolupráci!

S přáním hezkého a úspěšného školního roku

Jan Hosnedl

ředitel gymnázia

V Plzni, 2. září 2024